ahtua ähtärin urheiluautoilijat ry Nuori ja jokkiksen aloittaminen 

Nuori ja jokkiksen aloittaminen 

Oletko kiinnostunut jokamiesluokasta? Tältä sivulta löydät infoa, jotta pääset tutustumaan aiheeseen. Seuramme jäseniltä saat myös apua halutessasi.

Jokamiesluokkaan eli jokkikseen, pääset ajamaan aikaisintaan sinä vuonna, kun täytät 15 vuotta.

Kun kilpailet JM-luokassa, sinun pitää kuulua seuraan, sekä tarvitset kilpailijalisenssin tapaturmavakuutuksineen ja voimassa olevan JM-tutkinnon.

  • Ähtärin Urheiluautoilijat-seuraan liittymisen ohjeet löydät Jäsenyys-välilehdeltä.
  • Kilpailijalisenssin saat ostettua KITI-järjestelmän kautta, kun olet liittynyt seuraan ja saanut sitä kautta tunnukset
  • Tapaturmavakuutus hankitaan itse vakuutusyhtiöltä

Mikä on JM-tutkinto?

JM-tutkinnossa käydään läpi lajin säännöt, kilpailun kulku ja lopuksi on kirjallinen koe. JM-tutkinto on voimassa viisi vuotta, jonka jälkeen se tulee aina uusia, mikäli jatkat kilpailemista.

Lajin säännöt löydät TÄÄLTÄ

Mikäli JM-tutkintoon ilmoittautuvalla alle 18-vuotiaalla henkilöllä ei ole vähintään B-luokan voimassa olevaa ajokorttia, tulee hänen ilmoittautua JM-debytanttitutkintoon ja näin hänestä tulee JM-debytantti.

JM-debytanttitutkinnon suorittamisen jälkeen saa debytanttikortin, johon hän kerää merkinnät kolmesta hyväksytystä ajosuorituksesta. Debytanttikortti on voimassa kolme vuotta.

Merkinnät hyväksytyistä ajosuorituksista korttiin tekee kilpailun tuomariston puheenjohtaja kilpailupaikalla. Kun korttiin on kerätty kolme merkintää, toimittaa tuomariston puheenjohtaja tiedon Liittoon lajipäällikölle, jonka jälkeen JM-tutkinto on voimassa viisi vuotta.

Huoltaja

Nuorten luokassa ajaessasi sinulla on oltava huoltaja. Huoltajan on oltava 18-vuotta täyttänyt sekä hänellä pitää olla myös lisenssi, joko JM-luokkaan oleva kilpailijalisenssi tai huoltaja/mekaanikkolisenssi. Lisenssin pitää olla voimassaoleva. Huoltaja voi toimia kilpailussa vain yhdelle kilpailijalle. Huoltaja on oltava mukana ilmoittautumisessa sekä ilmoittautumiskaavakkeessa.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos on kysyttävää!

ÄhtUa nuorisovastaava,

Katja Virkki

045-1780466

katja.virkki80@gmail.com